Parc Astronòmic Montsec

Parc Astronòmic Montsec

El Parc Astronòmic Montsec (PAM) és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya gestionada pel Consorci del Montsec, amb l’objectiu d’aprofitar les qualitats i la potencialitat de la zona del Montsec per a la recerca, la formació i la divulgació en l’àmbit de la ciència, i més concretament, de l’astronomia.
Diversos estudis científics confirmen que l’indret és totalment apropiat i arriben a la conclusió que el Montsec és un lloc únic a Catalunya per una instal·lació astronòmica professional i per un centre d’ensenyament i de divulgació de l’astronomia com la del Parc Astronòmic del Montsec.
L’escassa pluviometria (inferior a 500mm/any), la humitat moderada i el gran percentatge de nits calmades el converteixen en un lloc particularment ideal. Els tests de qualitat de les imatges mostren que l’altitud i el fet d’estar situat a una distància considerable de la costa mediterrània permeten una bona estabilitat.
Finalment, els estudis de contaminació lumínica descriuen el cel del Parc Astronòmic del Montsec com un cel sense contaminació lumínica.
El Parc Astronòmic del Montsec consta dels espais següents:

  • Un espai dedicat a la divulgació, el Centre d’Observació de l’Univers.
  • Un espai dedicat a la recerca científica, l’Observatori Astronòmic del Montsec.

Contacte

Parc Astronòmic Montsec
Camí del Coll d’Ares, s/n
25691 Àger
Lleida

Tél.: +34 973 455 246 | +34 973 455 096

E-mail :
info@parcastronomic.cat

Web :
www.parcastronomic.cat