Hameau des Étoiles

Presentació

L’Hameau des Étoiles, situada a Fleurance, és un centre de vacances i d’oci completament dedicat a l’astronomia. Aquest equipament (l’allotjament i la restauració els gestiona VAL i la presentació i l’astronomia, À Ciel Ouvert) neix del treball conjunt d’À Ciel Ouvert i de les persones assignades per la Comunitat de Municipis de la Lomagne Gersoise.

Instal·lada en un espai excepcional, en un terreny de 30 ha, adornat amb un bosc i un llac, l’Hameau des Étoiles representa un conjunt únic a Europa per la varietat dels seus equipaments i l’originalitat de les seves prestacions. À Ciel Ouvert hi va imaginar i concebre eines pedagògiques i presentacions originals amb l’objectiu de descobrir el cel d’una manera totalment nova. S’hi acullen els estiuejants i els estudiants en pràctiques, en pensió completa, en unes cases de fusta a la vora del llac i de la piscina. Aquest lloc acull infants i adolescents durant estades o classes de descoberta, i també famílies, que volen participar a les jornades de descoberta o vetllades a la cúpula.
–La cúpula d’observació, un concepte únic a Europa.  La cúpula és una sala d’espectacle equipada amb les tècniques multimèdia més sofisticades; i té un sostre que s’obre totalment sobre la volta celest. D’aquesta manera, l’espectador pot observar les estrelles en directe al mateix temps que les mira a través d’un telescopi connectat a unes pantalles individuals. 
–El centre d’animació disposa d’espais polivalents de recepció, una sala informàtica i un planetari.

Itineraris

Des de Fleurance, seguiu en direcció a Auch. Després de la gasolinera TOTAL, gireu a la dreta i seguiu en direcció a Jegun/Vic-Fezensac i seguiu els cartells "Hameau des Étoiles" (a uns 6 km. de Fleurance).

Contacte

Le Hameau des Etoiles
Domaine de Haumont
32500 Fleurance
Gers

Tél.: 05 62 06 09 76
Fax : 05 62 27 45 65

E-mail :
contact@fermedesetoiles.com

Web :
www.fermedesetoiles.com