Jaciment Paleontològic

Presentació

El jaciment paleontològic de Montréal-du-Gers, descobert casualment el 1987 i que pertany al Museu d’Història Natural de Toulouse (Muséum de Toulouse), és un dels jaciments més grans d’Europa i el jaciment paleontològic més important descobert a França durant el darrer segle. Data de fa uns 17 milions d’anys.
Al jaciment s’ha trobat una rica fauna fòssil. Des que es va descobrir, s’han trobat milers d’ossos i s’han catalogat més de 90 espècies de vertebrats, que inclouen 50 espècies de mamífers, rèptils, amfibis i aus. Entre les espècies trobades, s’han descrit fins ara quatre espècies noves per a la ciència.
Per la seva riquesa a nivell paleontològic i la importància dels descobriments, el jaciment té un gran valor patrimonial. El jaciment forma part dels diferents inventaris de Patrimoni Geològic i es considera d’interès internacional.
Una cobertura amb camins perifèrics permet bones condicions de treball per als excavadors i facilita l’accés a tots els públics. El material que hi trobem ens ajuda a visualitzar el passat de Montréal-du-Gers i a comprendre al nostre ritme per què hi ha tants fòssils al jaciment.
Aquestes instal·lacions es podran visitar a partir de juliol de 2012.

Itineraris

De Montréal-du-Gers
Agafeu la D113 cap al sud-est, a l’esquerra, al costat de l’obra de la pedrera.
Si agafeu l’autopista A62.

  • De Bordeus : agafeu la sortida 7 (Agen) i després la sortida 6 (Nérac). Seguiu en direcció a Condom i a Mezin i seguiu finalment en direcció a Montréal-du-Gers.
  • De Toulouse : agafeu la 2a sortida (A264) cap a Auch i després la N124. Just abans d’Auch, agafeu la D930 cap a Condom. A Valence-sur-Baïse, agafeu la D142 en direcció a Montréal-du-Gers.

Amb tren:

  • Estació d'Agen i autobús SNCF fins a Condom

Amb avió:

  • Aeroport de Toulouse/Blagnac a 123 km. de Montréal-du-Gers

Contacte

Chantier de fouilles paléontologiques à Montréal-du-Gers
Lieudit Beon
32250 Montréal-du-Gers
Gers

Tél.: 05 67 73 84 84

E-mail :
museum@mairie-toulouse.fr

Web :
www.museum.toulouse.fr